Herfstvakantie: tijd om te bieden op de boekenveiling van het Wereldwiskunde Fonds

2016-10-15

Op de veilingsite https://wereldwiskundefonds.nl staan ongeveer 660 boeken en tijdschriften Foto5663gereed, in grote verscheidenheid. Tot 1 november kan geboden worden op dit aanbod.

Veel oude Nederlandse schoolboekjes, o.a. ‘alles van Alders’.  Maar ook recente publicaties, zoals een flink aantal Zebraboekjes. Er zijn ook veel (buitenlandse) studieboeken. En recreatieve boeken en échte wetenschap. Deze maand valt vooral de hoeveelheid boeken over didactiek en over geschiedenis van de wiskunde op. Een blikvanger is het ruim honderd jaar oude vierdelige werk “Vorlesungen über Geschichte der Mathematik” van Moritz Cantor. Bijna 4000 pagina’s wiskundegeschiedenis! 

De vraagprijzen zijn meestal slechts € 2. Je mag meer bieden dan de vraagprijs, maar je krijgt het boek dan toch voor de vraagprijs. Pas als een andere bieder met jou gaat meebieden, wordt er automatisch voor je wordt verder geboden totdat jouw bod is bereikt. Kijk voor uitleg hierover op de site https://www.wereldwiskundefonds.nl/uitleg .Foto5828

De gehele opbrengst wordt besteed aan projecten ten bate van het wiskundeonderwijs in ontwikkelingslanden. Neem dus in jouw herfstvakantie even de tijd en bied mee op de oktoberveiling! 

Jos Remijn, veilingmeester WwF, wereldwiskundeboeken@nvvw.nl