Projectenfonds

Projectenfonds

Het projectenfonds van de NVvW is een initiatief van de vereniging, waarmee we leden willen ondersteunen om projecten of activiteiten te ontwikkelen ten bate van het wiskundeonderwijs. De vereniging stelt daartoe een subsidie beschikbaar. Een project hoeft niet groot te zijn, ook kleine dingen die het wiskundeonderwijs helpen kunnen gesteund worden.

Leden van de vereniging kunnen de subsidie aanvragen, wij beoordelen de aanvraag, stellen misschien nog een paar vragen en zullen je dan laten weten of de subsidie toegekend wordt.

Hieronder zie je welke projecten we al goed gekeurd hebben, de resultaten kun je in je lessen gebruiken.

Wil je zelf subsidie uit het projectenfonds aanvragen? Vul dan het formulier onder aan deze pagina in.

 

Mathness


Op de website Mathness staan mooie voorbeelden van toepassingen van de schoolwiskunde. De ontwikkelaars van Mathness zijn twee jonge wiskundeleraren die subsidie hebben gekregen voor een kleine aanpassing aan hun website: op verzoek van de NVvW is een zoekfunctie ingebouwd die de site doorzoekt. Je vindt de zoekknop rechtsboven op de website.

Wiskundig poppetje


Een grappig getekend wiskundig poppetje dat je kunt gebruiken bij presentaties en toetsen. Super leuk bedacht door Ted de Laat, die subsidie van het projectenfonds heeft gekregen voor het laten tekenen van dit poppetje en nog een ander poppetje in heel veel verschillende standen en situaties.
Voor ingelogde NVvW-leden zijn de illustraties hier te downloaden.

Toeval in de greep

Wie is Time en wie is Bob?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Dit is een van de verrassende voorbeelden in de statistiek leergang Toeval in de greep.

Het lesmateriaal Toeval in de greep is ontwikkeld dooor Douwe Wielenga en Piet van Blokland. Dit lesmateriaal dekt de eindtermen Statistiek voor VWO A/C ruimschoots. Je kunt er daarom ook nog een keuzeonderwerp mee vullen.

Het lesmateriaal en de VUStat apps zijn vrij te gebruiken onder de Creative Commons Licentie.
Meer informatie vind je hier.