Projectenfonds

Projectenfonds

Het projectenfonds van de NVvW is een initiatief van de vereniging, waarmee we leden willen ondersteunen om projecten of activiteiten te ontwikkelen ten bate van het wiskundeonderwijs. De vereniging stelt daartoe een subsidie beschikbaar. Een project hoeft niet groot te zijn, ook kleine dingen die het wiskundeonderwijs helpen kunnen gesteund worden.

Leden van de vereniging kunnen de subsidie aanvragen, wij beoordelen de aanvraag, stellen misschien nog een paar vragen en zullen je dan laten weten of de subsidie toegekend wordt.

Hieronder zie je welke projecten we al goed gekeurd hebben, de resultaten kun je in je lessen gebruiken.

Wil je zelf subsidie uit het projectenfonds aanvragen? Vul dan het formulier onder aan deze pagina in.

 

Black Box


Met geld van het projectenfonds is de Black Box ontwikkeld passend bij het lesmateriaal ontwikkeld door Marianne van Dijke.

Wil je zelf aan de slag met de Blackbox, dan kun je als lid van de NVvW 15 doosjes aanvragen. Stuur daarvoor een mail. Vermeld adres en school waar je werkzaam bent.
Je krijgt van ons de doosjes, de balletjes moet je zelf inkopen.
Helaas zijn de doosjes op dit moment op, we doen ons best om nieuwe doosjes te krijgen.

Download hier het lesmateriaal bij de Black Box.
Lesbrieven
Werkbladen
Antwoorden werkbladen

Algebra voor vwo wiskunde A

Het projectenfonds heeft een bijdrage geleverd aan dit mooie materiaal voor de wiskunde A leerlingen  in het vwo. Deze 3 katernen bevatten alle stof van het domein Algebra.

Download het materiaal hier.

Leerlijn statistiek voor vwo 4, 5, en 6

Peter Kop en Erik van Barneveld ontwikkelden een leerlijn Statistiek voor de klassen 4, 5 en 6 van het vwo.
Leden kunnen het materiaal hier downloaden.

Mathness


Op de website Mathness staan mooie voorbeelden van toepassingen van de schoolwiskunde. De ontwikkelaars van Mathness zijn twee jonge wiskundeleraren die subsidie hebben gekregen voor een kleine aanpassing aan hun website: op verzoek van de NVvW is een zoekfunctie ingebouwd die de site doorzoekt. Je vindt de zoekknop rechtsboven op de website.

Wiskundig poppetje


Een grappig getekend wiskundig poppetje dat je kunt gebruiken bij presentaties en toetsen. Super leuk bedacht door Ted de Laat, die subsidie van het projectenfonds heeft gekregen voor het laten tekenen van dit poppetje en nog een ander poppetje in heel veel verschillende standen en situaties.
Voor ingelogde NVvW-leden zijn de illustraties hier te downloaden.

Toeval in de greep

Wie is Time en wie is Bob?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Dit is een van de verrassende voorbeelden in de statistiek leergang Toeval in de greep.

Het lesmateriaal Toeval in de greep is ontwikkeld dooor Douwe Wielenga en Piet van Blokland. Dit lesmateriaal dekt de eindtermen Statistiek voor VWO A/C ruimschoots. Je kunt er daarom ook nog een keuzeonderwerp mee vullen.

Het lesmateriaal en de VUStat apps zijn vrij te gebruiken onder de Creative Commons Licentie.
Meer informatie vind je hier.

Wil je zelf een project aanvragen?

Heb je een leuk idee en zou je daar graag subsidie van het projectenfonds voor willen aanvragen, vul dan het formulier hieronder in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Beschrijf hieronder kort je idee waar je subsidie voor wilt aanvragen.