Over de NVvW

De NVvW is een actieve vereniging van wiskundeleraren met bijna 3000 leden. Op deze website kun je allerlei informatie vinden over wiskundeonderwijs, maar het is vooral een platform om onderling kennis uit te wisselen. Iedereen wordt uitgedaagd om zelf een blog of een podcast in te sturen, mee te discussiëren op het forum en lesmateriaal te delen. Via peilingen wordt je mening gevraagd over uiteenlopende zaken. In je profiel kun je jouw interesses omtrent wiskundeonderwijs delen, waardoor leden onderling elkaar makkelijk kunnen vinden voor uitwisseling over een specifiek onderwerp.

Je kunt nog actiever deelnemen aan de vereniging door deel te nemen aan een werkgroep, waarbij je samen met andere leden je inzet voor bijvoorbeeld specifiek het vmbo, of de toekomst van het wiskundeonderwijs. De werkgroep Wereldwiskunde Fonds en de werkgroep Welkom zetten zich beiden in voor wiskundeleraren die het minder makkelijk hebben in het buitenland en in Nederland. Je kunt ook deelnemen aan het bestuur, bestaande uit 13 leden die worden ondersteund door een beleidsmedewerker. Het is een vereniging van en voor wiskundeleraren, waar iedereen zich thuis kan voelen.

Jaarlijks organiseren we een studiedag met 2 interessante plenaire sprekers en ruim 30 workshops. Zet de eerste zaterdag van november vast in je agenda. Ook kun je jaarlijks genieten van het symposium van de werkgroep Geschiedenis. Naast deze grotere conferenties zijn er verschillende kleinere bijeenkomsten (meetups, online of fysiek), die je ook als lid zelf kunt organiseren.

De NVvW valt onder de vakbond FvOv en daarmee krijg je korting op je lidmaatschap en rechtshulp in geval van conflict met je werkgever. En misschien nog wel belangrijker: via de FvOv worden onze belangen behartigd op plekken waar we als NVvW zelf niet aan tafel zitten.

Kortom, een levendige, gezellige vereniging voor alle wiskundeleraren in Nederland.