Wereldwiskunde Fonds

Wereldwiskunde Fonds

Het Wereldwiskunde Fonds is ingesteld op de NVvW-jaarvergadering in 1993 op initiatief van twee leden met betrokkenheid tot ontwikkelingslanden. Het Wereldwiskunde Fonds financiert projecten in ontwikkelingslanden die met het wiskundeonderwijs aldaar te maken hebben.

Winterverkoop 2022-2023

De Dick Klingens veiling die in oktober 2022 werd gehouden heeft maar liefst € 5021,15 opgebracht. Momenteel staan op de veilingsite nog overgebleven boeken en tijdschriften die voor vaste lage prijzen te koop zijn. Tot en met 31 maart kun je dus mooie wiskundeboeken en -tijdschriften voor een prikkie aanschaffen.
Op 1 april 2023 start de aprilveiling 2023. Dan kun je de hele maand april meebieden op weer een fantastisch aanbod van wiskundeboeken. Ga naar de veiling via de knop “Bekijk de veiling”

Nieuwe projecten

De meest recente projecten zijn in Oeganda, Zambia, Kenia en Burkina Faso. In Euclides doen we regelmatig verslag van afgeronde projecten. Kijk ook bij “Onze projecten”.

Projecten gezocht

Dankzij de vrijwillige bijdragen van de leden van de NVvW en de opbrengsten van onze boekenveilingen hebben we ruimte voor het steunen van nieuwe projecten. Als je bekend met een geschikt project in een land in ontwikkeling waarbij het gaat om het versterken van het wiskundeonderwijs, dan horen we dat graag. Aanvragen van een project kan via een formulier te vinden onder “nieuwe projecten aanvragen”.