Wereldwiskunde Fonds

Wereldwiskunde Fonds

Het Wereldwiskunde Fonds is ingesteld op de NVvW-jaarvergadering in 1993 op initiatief van twee leden met betrokkenheid tot ontwikkelingslanden. Het Wereldwiskunde Fonds financiert projecten in ontwikkelingslanden die met het wiskundeonderwijs aldaar te maken hebben.

Zomerverkoop, boeken voor een vaste prijs tot en met 30 september

De aprilveiling 2023 heeft € 3788,81 opgeleverd.

Deze zomer verkopen we weer boeken voor vaste lage prijzen. Dit jaar extra veel boeken! Bijvoorbeeld heel veel Schaum-dictaten, studieboeken met veel uitgewerkte opgaven. Verder enkele exemplaren van de grafische rekenmachine TI-Nspire (oud model) en twee klassensets met elk 15 exemplaren van de grafische rekenmachine TI-73 in een mooi kistje. En we hebben 21 exemplaren van het nieuwe, ongelezen boek “Lie-groepen, fysica en meetkunde” (2017) van Robert Gilmore.

Boekenkraam op Nationale Wiskundedagen

Op de wiskundedagen was het Wereldwiskunde Fonds weer aanwezig met een mooie selectie aan boeken. De eerste uren nam dit aantal boeken alleen maar toe, doordat veel deelnemers hun overbodige boeken kwamen doneren. De verkoop liep gesmeerd, en we hadden een recordopbrengst van € 761. Hierbij dank aan iedereen die ons boeken schonk, en/of boeken kocht. We kunnen ook weer nieuwe projecten aannemen! Kijk bij “nieuwe projecten aanvragen” hoe dat moet.

Nieuwe projecten

De meest recente projecten zijn in Oeganda, Zambia, Kenia en Burkina Faso. In Euclides doen we regelmatig verslag van afgeronde projecten. Kijk ook bij “Onze projecten“.

Projecten gezocht

Dankzij de vrijwillige bijdragen van de leden van de NVvW en de opbrengsten van onze boekenveilingen hebben we ruimte voor het steunen van nieuwe projecten. Als je bekend met een geschikt project in een land in ontwikkeling waarbij het gaat om het versterken van het wiskundeonderwijs, dan horen we dat graag. Aanvragen van een project kan via een formulier te vinden onder “nieuwe projecten aanvragen“.