6 april 2022
- Henk Hietbrink

GeoGebra in het klaslokaal: Bijzondere lijnen

Vorig jaar december is een enquête uitgegaan naar het gebruik van GeoGebra in het klaslokaal. Meer dan 200 mensen hebben daar op gereageerd (zie Uitkomsten Enquête GeoGebra). Een van de vragen was welke GeoGebra creatie een groot succes is in het klaslokaal. Daar kwamen leuke reacties op. Iedere week wordt een inzending besproken.

Marcel Pott heeft een kleine serie GeoGebra’s gemaakt over hoogtelijnen, zwaartelijnen, middenparallelen, ingeschreven en omgeschreven cirkels. Ze zijn opgenomen op de webpagina Bijzondere Lijnen van de website Dr-Aart. Opvallend is de rustige uniforme opmaak. Leerlingen waarderen eenheid in stijl. Dat is overzichtelijk. Iedere applet staat op een eigen pagina met een korte toelichting, wat bijdraagt aan een prettige uitstraling. Technisch zijn de applets eenvoudig en daarom ook robuust.

Marcel Pott werkt op het Revius Lyceum Doorn en schrijft aan de website Dr-Aart. Hij vindt het leuk als je een kijkje neemt.

Volgende blog
Vlaanderen

Vorige blogs:
Lijsten
Hyperkubus
Gulden Snede in Turkse Muqarnas