Redactie

KWG Wintersymposium: Inzichtelijk abstract

Op zaterdag 13 januari 2024 is het jaarlijkse wintersymposium van het Koninklijk Wiskundig Genootschap, KWG. Dit jaar is het themaInzichtelijk abstract.
Er zijn vier voordrachten:

  • Dr. Thomas Rot (Vrij Universiteit Amsterdam) Een touw heeft een even aantal uiteinden. Over doolhoven, cyclonen en de Kleinse fles.
  • Dr. Valentijn Karemaker (Universiteit Utrecht) Moduli ruimten – een familiegeschiedenis. Over families van meetkundigen objecten en wat invarianten je daarover leren.
  • Dr. Renee Hoekzema (Vrije Universiteit Amsterdam), Knippen en plakken in de 21ste eeuw. Over de wiskunde van de schaar(congruentie).
  • Prof. Dr. Jaap Top (Rijksuniversiteit Groningen). Over een onderwerp uit de algebraïsche meetkunde.

Daarnaast is er een markt. Het symposium is in de eerste plaats bestemd voor docenten wiskunde, maar ook voor leerlingen en collega’s van andere vakgebieden kan het symposium interessant zijn. Alle belangstellenden zijn van harte welkom.

Het volledige programma is hier te vinden, en aanmelden kan hier.

De kosten voor deelname aan het symposium bedragen voor KWG-leden € 40, voor niet-leden € 45 en voor leerlingen, studenten en standhouders € 25. De bijdrage is inclusief lunch en consumpties gedurende de dag. Bij betaling na 31 december 2023 worden de deelnamekosten met € 5 verhoogd.

Wanneer: Zaterdag, 13 januari 2024,
Waar: Academiegebouw van de Universiteit Utrecht (Domplein)
Tijd: 10.30 – 16.00 uur

Wil je meer weten, mail dan naar Rogier Bos, r.d.bos@uu.nl.