25 september 2022
-

Examens maken met een andere GR

De ene school geeft de voorkeur aan de TI, de ander aan de CASIO. Ook de HP en de NUMWORKS rekenmachine winnen aan populariteit. Zelf heb ik de meeste jaren met een TI gewerkt en slechts enkele jaren met een CASIO. De TI 83/84 kan ik dromen, maar ik zou niet weten wat ik moet doen als een leerling opeens met vragen over een andere machine bij me komt. Dat is de aanleiding tot het idee om een blog te starten over de verschillende rekenmachines. Plan is om de examenopdrachten van 2022 in een blog te verwerken. Per opdracht wil ik laten zien hoe onze leerlingen die opdracht met de verschillende grafische rekenmachines kunnen maken. Deze blog kan ik natuurlijk niet alleen maken. Mijn vraag is wie hun ervaringen met HP / Numworks / Casio of TI willen delen en zo laten zien hoe onze leerlingen die examenopdrachten slim en snel kunt maken.