4 mei 2022
- Wereldwiskunde Fonds

De aprilveiling bracht ruim € 2600 op; tijd voor de Zomerverkoop

Dank aan allen die hebben meegeboden op de boeken van de aprilveiling. Op 30 april eindigde deze veiling van het Wereldwiskunde Fonds. Er werden zo’n 500 boeken verkocht en de opbrengst was € 2640,90.
De opbrengst wordt zoals u allen weet volledig besteed aan projecten voor wiskundeonderwijs in ontwikkelingslanden.

Er zijn gelukkig nog heel veel mooie boeken over. Daaronder zijn veel buitenlandse studieboeken, Nederlandse schoolboekjes en opgavenboekjes voor wiskunde. Deze boeken bieden we aan op de Zomerverkoop, alle boeken voor een vaste lage prijs. Daar vindt u ook veel complete jaargangen van het tijdschrift Pythagoras, veel oude Schaum-studieboeken en Engelstalige Getal en Ruimte-boeken. We verkopen nog steeds het boekje ‘Een driehoek is meer dan drie hoeken’ van Bruno Ernst.

In oktober 2022 houden we een zeer speciale veiling. In mei 2021 overleed Dick Klingens, oud-eindredacteur van Euclides en naast veel andere activiteiten op wiskundig gebied de maker van de prachtige meetkunde-website http://www.pandd.nl/. We hebben al Dick’s wiskundeboeken mogen ontvangen. Een prachtige collectie met natuurlijk veel mooie meetkunde en geschiedenis van de wiskunde. De oktoberveiling 2022 krijgt daarom de naam Dick-Klingens-veiling, op deze veiling zullen al zijn boeken worden aangeboden.

Maar nu eerst de Zomerverkoop 2022. Op onze veilingsite staan ruim 400 boeken en tijdschriften klaar voor vaste lage prijzen. Tot en met 30 september kunnen mooie wiskundeboeken voor een prikkie worden gekocht.

Jos Remijn
veilingmeester WwF

Bron foto: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/open-boeken-over-grasveld-415078/