9 maart 2022
- Wereldwiskunde Fonds

De aprilveiling komt eraan

De Winterverkoop van boeken voor vaste lage prijzen loopt nog volgende week zondag, 27 maart. Deze verkoop heeft alweer ongeveer € 500 opgebracht. U kunt nog snel even kijken of er voor weinig geld nog iets leuks voor u te vinden is op de veilingsite.

Vanaf dit jaar houden we de voorjaarsveiling niet in mei, maar in april. Vanaf 27 maart zullen meer dan 700 boeken worden aangeboden voor zeer lage startprijzen. Er kan dus weer geboden worden! Naast oude school- en studieboeken uit Nederland en uit het buitenland bieden we mooie boeken over didactiek en geschiedenis van de wiskunde aan. Ook weer veel populair wetenschappelijke boeken en recreatieve boeken.

Bijzonder is deze keer de tiendelige Encyclopaedia of Mathematics. De encyclopedie is vertaald uit de Sovjet Matematicheskaya Entsiklopediya (1977), zo’n 5000 pagina’s met enkele duizenden artikelen. Verder een bijzondere rekenliniaal, de Faber-Castell Novo Duplex 2/83N uit 1970. Een zeer uitgebreide rekenliniaal met maar liefst 31 schalen, een van de laatste modellen voordat de rekenmachine gebruikelijk werd.
De totale opbrengst van de veiling gaat naar projecten rondom wiskundeonderwijs in de derde wereld. Een goede reden dus om mee te bieden, de veiling sluit op 30 april 2022. Veel plezier gewenst met het bieden.

Jos Remijn
veilingmeester WwF

Bronnen:
Foto Encyclopaedia of Mathematics door Policron, English Wikipedia, CC BY-SA 3.0
Foto Faber-Castel Novo Duplex 2/83N: http://www.stefanv.com/calculators/fc283n.html