8 november 2021
- Desiree van den Bogaart

Welkom – statushouders in het wiskundeonderwijs

Afgelopen zaterdag, op de studiedag ging de korte film Welkom – statushouders in het wiskundeonderwijs in première. In deze film worden Enes, Maha en Mehmet geportretteerd, die wiskundedocent waren in hun land van herkomst. Zij moesten vluchten, kwamen in Nederland terecht en hier hebben zij hun oude beroep op weten te pakken. In de film vertellen zij over hoe zij weer voor de klas terecht kwamen en wat hun ervaringen daarbij zijn. Ook twee schoolleiders komen hierover aan het woord.

De film is bedoeld om docenten en schoolleiders te informeren en uit te nodigen om statushouders met een achtergrond in het onderwijs te begeleiden bij het maken van een nieuwe start. Deze toekomstige collega’s zijn een waardevolle verrijking van het Nederlandse (wiskunde)onderwijs. Het is bovendien van groot belang voor henzelf, om hier weer een bijdrage te kunnen leveren aan de samenleving, en daarnaast draagt het bij aan het terugdringen van het lerarentekort. Win – win – win dus.

Nieuwsgierig? Bekijk hier de film.

 

De film is gemaakt door de Werkgroep Welkom van de NVvW. Wil je meer weten over onze activiteiten op dit gebied, kijk dan op webpagina van de werkgroep Welkom