4 november 2021
- Bestuur NVvW

Stuur jouw eigen podcast in

Podcasts zijn een mooie manier om niet in geschreven, maar in gesproken taal kennis uit te wisselen. Eén van de redenen waarom podcasts tegenwoordig zo populair zijn, is omdat je het luisteren van een podcast goed kunt combineren met wandelen, autorijden of de afwas doen, waar dat bij het lezen van een artikel niet kan.

We dagen je uit om jouw eigen podcast op te nemen en in te sturen zodat we die op deze pagina kunnen plaatsen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om in de podcast het gesprek aan te gaan met een collega over een onderwerp waar jullie vaker interessante discussies over voeren. Of misschien wil je iemand interviewen waar je veel van geleerd hebt.

Het opnemen van de podcast kun je gewoon doen met een spraakopname van je telefoon, bij de nieuwere telefoons is de geluidskwaliteit daarvan voldoende. Wil je stukjes uit je geluidsfragment knippen? Daar zijn veel apps voor te vinden, voor Android telefoons is bijvoorbeeld “Super Sound” een fijne.

Klaar? Stuur dan je geluidsfragment naar hoofdbureau@nvvw.nl. Voor vragen of tips over het opnemen van je podcast kun je hier ook terecht.