Laura Doornkamp

Workshop Genderbias in het nakijken

De workshop gaat helaas niet door op 24 november, maar wordt verplaatst naar een ander tijdstip

Studies uit andere landen laten zien dat docenten toetsen van jongens systematisch strenger beoordelen dan toetsen van meisjes. Deze negatieve nakijkbias voor jongens is gevonden voor bijna alle vakken. De Universiteit Leiden voert een experiment uit onder docenten in opleiding van de vakken wiskunde en Nederlands om te onderzoeken in hoeverre sprake is van een nakijkbias onder toekomstige docenten in Nederland. Daarnaast wordt onderzocht of stereotype verwachtingen van jongens en meisjes een rol kunnen spelen in het nakijk gedrag van docenten.
In deze workshop worden de eerste inzichten van dit onderzoek gedeeld en zullen we stereotype verwachtingen van jongens en meisjes in het onderwijs, en specifiek voor wiskunde, verkennen.

Deze workshop wordt online gehouden.

Meld je hier aan voor deelname (max 25 deelnemers)

    Ik meld me aan voor de meet-up: