Project Welkom – meld je aan

Welkom-app
Voor docentvluchtelingen die net in Nederland zijn, ontwikkelen we een website met taallessen en colleges wiskunde didactiek. De website is gemaakt met behulp van subsidie van Stichting Compositio Mathematica.

Meld je hieronder aan om toegang te krijgen tot de website.

Vakmaatjes
Vakmaatjes zijn wiskundedocenten die contact houden met een vluchteling.
We zoeken naar een kort durend contact over wiskundeonderwijs in Nederland, zodat men zich kan oriënteren en kan besluiten of het Nederlandse onderwijs aantrekkelijk is.

We denken daarbij aan de volgende opzet:
 • Een docentvluchteling wiskunde die nét of al iets langer in Nederland is (soms nog in een AZC) wordt gekoppeld aan een wiskundedocent uit de buurt.
 • Er is regelmatig contact, per Whatsapp, telefoon of, als het even kan, live.
 • In het begin zal Engels de voertaal moeten zijn, maar langzaamaan hopen we dat Nederlandse mogelijk gaat worden.
 • De welkom-docent-app geeft informatie over onderwijs en eenvoudige taallesjes. Het is fijn dat het vakmaatje daarbij helpt.
 • We willen onze vakmaatjes – vanwege de bijzondere en voor sommigen wellicht wat onbekende situatie van docentvluchtelingen – graag ondersteuning bieden en worden daarbij geholpen door VluchtelingenWerk Nederland. Er komen bijeenkomsten (online) om vakmaatjes van informatie te voorzien. En er is een aanspreekpunt in geval er vragen zijn.

Wil je vakmaatje worden? Meld je dan hieronder aan!

Voor docentvluchtelingen
Ben je als wiskundedocent vluchteling in Nederland  en wil je graag van je passie ook in Nederland weer je beroep maken, meld je dan aan voor de welkom-app of voor een vakmaatje.


  Wat is je geslacht?

  Wat is je woonplaats?

  Ben je docent in Nederland of vluchteling?

  Wil je toegang tot de Welkom-app?

  Voor Nederlandse docenten: Wil je vakmaatje worden?

  Voor vluchtelingen: Wil je contact met een vakmaatje?