Imaginary in Leiden

IMAGINARY - wiskunde in sprankelende beelden

Tijdens het schooljaar 2016-2017 organiseert Platform Wiskunde Nederland de tentoonstelling IMAGINARY. IMAGINARY reist langs verschillende universiteiten, waaronder de Universiteit Leiden. De tentoonstelling laat het grote publiek, maar in het bijzonder leerlingen uit de midden/bovenbouw HAVO en VWO en hun leerkrachten, kennismaken met wiskunde in haar volle breedte, kracht en schoonheid.

Half januari volgt de mogelijkheid om met een klas van maximaal 30 leerlingen een tijdslot van 1,5 uur te reserveren. De rondleiding zal verzorgd worden door wiskunde docenten, onderzoekers en studenten van de Leidse Universiteit.

Gedurende de tentoonstelling zijn er ook lezingen, waarvoor een ieder is uitgenodigd. Wel vooraf aanmelden. Deze beginnen steeds om 16:30 uur.

Maandag 6 maart: opening met Duco van Straten (hoogleraar Universiteit Mainz)
Woensdag 8 maart: De 3D X-ray bril, door Joost Batenburg (onderzoeker CWI Amsterdam en hoogleraar Universiteit Leiden)
Woensdag 15 maart: Van een 2D-patroon naar een 3D structuur, door Hans Kuiper (secretaris Ars et Mathesis) en Carla Feijen (kunstenaar).
Woensdag 22 maart: Draaien inde ruimte, door Roland van der Veen (onderzoeker en docent Universiteit Leiden)

Daarnaast kan ook de eerste Leidse wiskundewandeling door het centrum van Leiden gelopen worden. Deze is onlangs gemaakt door drie studenten wetenschapscommunicatie o.l.v. Ionica Smeets. Per klas zijn een aantal gedrukte exemplaren beschikbaar.

Informatie
Locatie in Leiden is Oude UB op Rapenburg 70.
Data: van 6 maart 2017 tot 24 maart 2017

Voor informatie en reservering vanaf half januari, zie http://www.imaginarymaths.nl/#reservering