De oktober boekenveiling start op 1 oktober

2016-09-23

Nog een week kun je voor een vaste lage prijs nog een boekje van de zomerverkoop scoren. Tot 30 september staan deze boeken en tijdschriften op de site.

Vanaf 1 oktober start de jaarlijkse oktoberveiling van het Wereldwiskunde Fonds weer. Op de website https://wereldwiskundefonds.nl staan ongeveer 660 boeken en tijdschriften gereed, in grote verscheidenheid.

 Foto5820     Foto5835      Foto5672

Veel oude Nederlandse schoolboekjes, o.a. ‘alles van Alders’.  Maar ook recente publicaties voor leerlingen, zoals een flink aantal Zebraboekjes. Er zijn ook weer veel (buitenlandse) studieboeken. En recreatieve boeken en échte wetenschap. Deze maand valt vooral de hoeveelheid boeken over didactiek en over geschiedenis van de wiskunde op. Een blikvanger is het ruim honderd jaar oude vierdelige werk “Vorlesungen über Geschichte der Mathematik” van Moritz Cantor. Bijna 4000 pagina’s wiskundegeschiedenis.

De veiling loopt tot 1 november. Bij de veiling hebben de boeken weer verschillende eindtijden. Hiermee hopen we piekdrukte aan het eind van de veiling te vermijden.

Het is overigens heel goed mogelijk om ervoor te zorgen dat er automatisch voor je wordt verder geboden. Dan hoef je er de laatste uren niet bij te blijven. Als je namelijk een maximum bod uitbrengt, wordt jouw bod automatisch met kleine stapjes verhoogd, als het nodig is tot aan jouw maximum.

Kijk voor uitleg hierover op de site https://www.wereldwiskundefonds.nl/uitleg. We hopen dat de veiling weer een mooie opbrengst zal hebben. De gehele opbrengst wordt besteed aan projecten ten bate van het wiskundeonderwijs in ontwikkelingslanden. Kom dus kijken op de veiling en bied mee! Veel plezier met deze oktoberveiling.

Jos Remijn, veilingmeester WwF, wereldwiskundeboeken@nvvw.nl